Des del govern de l’EMD fa temps que observàvem amb preocupació com les modificacions del recorregut de la línia Vdx2 del passat setembre no havien donat el resultat esperat. Al contrari, aquestes modificacions havien provocat una pèrdua de viatgers significativa a l’hora que vam rebre les queixes de veïns de determinades zones, com ara la Colònia Montserrat.

La situació havia de canviar, i hem estat treballant tot aquest temps per poder-ho fer realitat. És per això que aquest dimecres passat vam celebrar un ple extraordinari per a modificar el contracte de la concessió del servei i així revertir la situació com més aviat millor.

La proposta que hem dissenyat inclou tres modificacions significatives. En primer lloc, retornar la línia Vdx2 al recorregut anterior, amb una freqüència de 30 minuts i 31 expedicions diàries durant tot l’any. D’aquesta manera esperem recuperar el nivell de demanda i millorar l’eficiència de la línia.

En segon lloc, ampliar l’itinerari de la línia Vdx3 al barri del Regadiu. Les obres de pavimentació ens permeten modificar l’itinerari d’aquesta línia i aproximar una parada al centre d’aquest sector. Es posarà una única parada a la cruïlla dels carrers Tórtora i Pigot, i l’actual parada de l’Av. MJ Verdaguer es traslladarà a la cruïlla amb el carrer Faisà.

Per últim, proposem la creació de la línia Vdx4 des de l’Estació de FGC als barris de Sant Jaume-La Serreta i a la zona escolar i esportiva del C/Brollador, mitjançant 11 expedicions diàries en hores punta de matí i tarda. D’aquesta manera aconseguim donar servei als veïns de la Serreta i a la vegada reforcem altres línies en moments de més afluència.