Ha arribat una de les grans cites esportives de l’any a Valldoreix: les 5 milles femenines. Enguany celebrem la dotzena edició d’una cursa que ja s’ha convertit en tot un clàssic. Un esdeveniment protagonista de la vida a la vila que a més aquest any coincideix amb el Dia internacional de la dona.

A la web de la cursa hi trobareu tota la informació sobre el recorregut, un mapa per orientar-vos i arribar a la zona de sortida i arribada, i informació sobre les inscripcions. I al Facebook els hi anem actualitzant informació amb els últims sortejos amb inscripcions gratuïtes.

Vull agrair personalment la feina que han fet i faran els més de 70 voluntaris, policia local de Valldoreix, policia de Sant Cugat, Protecció Civil, Creu Roja, i la Brigada Municipal, que fa dies que treballen en el dispositiu de seguretat.

En aquesta ocasió, i per primera vegada en les 12 edicions, no farem un homenatge a una atleta sinó que hem decidit retre un homenatge a l’equip de dones de Protecció Civil.

5milles

L’altra gran novetat és l’acord al qual hem arribat l’EMD de Valldoreix i l’Associació No Estàs Sola per a lluitar contra la violència de gènere. Com ja vam anunciar, es farà un donatiu de 1.000 euros a aquesta associació sense afany de lucre i que està formada per a dones supervivents de la violència de gènere. Si voleu conèixer millor la seva tasca, us recomano que visiteu al seu web o que mireu aquesta entrevista recent a Televisió Sant Cugat.

Crec que com a govern i com a institució ens toca estar al costat de col·lectius com No Estàs Sola. Cal que entre tots unim esforços per acabar d’una vegada per totes amb una de les pitjors xacres socials a què ens enfrontem avui dia.

Per últim, i relacionat amb la celebració del dia de la dona, m’agradaria convidar-vos a la representació que tindrà lloc demà a la Nau de Cultura a les 20h. Es tracta de l’obra “Et vindré a tapar” de la companyia Espai en construcció. Diuen les crítiques que es tracta d’una petita joia teatral.