El dissabte dia 7 de febrer de 2015 vam tenir l’honor de constituir dues noves Entitats Municipals Descentralitzades a Catalunya (EMD). Els pobles de Sant Miquel de Balenyà i de l’Estartit. La reivindicació històrica i la lluita duta a terme al llarg d’aquests darrers anys per aquests dos pobles han donat els seus fruïts aquest passat dissabte, amb l’assoliment de l’estatus d’EMD, fet que suposa que tots els seus ciutadans puguin gaudir de més autonomia i una major capacitat de gestionar els seus recursos.

Fins a les pròximes eleccions tan Sant Miquel de Balenyà com l’Estartit estaran governades per una Junta Gestora, que en el  cas de Sant Miquel de Balenyà estarà presidida pel Sr. Carles Bartrina, mentre que a l’Estartit la presidenta serà  la Sra. Sílvia Comas.

A l’acte de constitució de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà  vam poder comprar amb la presència del director general d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Jordi Souto, que va donar  fe de la riquesa social d’aquest poble i vam poder participar de l’emotiu i simbòlic acte d’afirmació de la identitat del poble que va consistir en la construcció d’un trencaclosques gegant del plànol de la nova EMD, a càrrec de totes les entitats del poble, que van posar cada una de les peces del trencaclosques.

Per la seva banda, l’acte de constitució de l’EMD de l’Estartit va comptar amb la participació de la a vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, on va recordar la importància de defensar l’autonomia local.

Com a president de l’Agrupació de les Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (AEMDEC) vull felicitar a tots els veïns i veïnes de l’Estartit, al Baix Empordà i de Sant Miquel de Balenyà a Osona que han treballat de manera incansable per poder assolir els seus anhels i que han permès que avui puguem dir que JA SOM 65 ENTITATS MUNICIPALS DESCENTRALITZADES A CATALUNYA.

Benvinguts a la família de les EMD catalanes!