Des del govern de l’EMD hem volgut sumar-nos, juntament amb l’Associació de Municipis per la Independència, en el rebuig a la querella de la Fiscalia contra el president de la Generalitat i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau a propòsit del 9N. En aquest sentit, subscrivim el comunicat impulsat per l’Ajuntament de Manresa.

La raó de ser de les institucions de l’Estat hauria de ser vetllar per les nostres llibertats i garantir la nostra seguretat jurídica. És per això que penso que cal denunciar qualsevol ús amb finalitats polítiques i partidistes que es faci d’aquestes institucions. No només per respecte institucional i coherència política, sinó perquè es tracta d’una actuació impròpia d’un estat democràtic.

L’actuació de la Fiscalia demostra que l’Estat ha posat en marxa una persecució política en contra dels dirigents catalans. Uns dirigents que han estat escollits democràticament per la ciutadania i que amb la seva perseverança van demostrar la seva voluntat de materialitzar el que demandava la ciutadania; culminar el procés participatiu del 9N com un pas més del procés nacional.

Ara no podem defallir. Aquest govern, i jo mateix, animem a les institucions catalanes i al President de la Generalitat a seguir endavant. Tenen tot el nostre suport i la nostra implicació. Honestament, penso que això és el que ara ens toca fer, remar junts. Només si ho fem plegats podrem tenir èxit.