101 anys després hem aconseguit acabar amb l’impacte visual i de mobilitat en què s’havien convertit les 12 torres que creuaven la nostra Vila des de la rambla del Baixador fins a la plaça de Can Cadena. Donem per enllestit un projecte llargament reivindicat pels veïns i veïnes, i ens assegurem que les properes generacions no hagin de suportar el pas de la línia pel mig de Valldoreix. És una fita històrica que haurem de celebrar com es mereix. D’això us en parlaré en els pròxims dies.

Avui deixeu-me que dediqui unes paraules a tots aquells que han posat el seu gra de sorra perquè aquest projecte tiri endavant. Des d’antics representants públics de l’EMD fins a l’actual govern, així com a les altres institucions implicades. L’obra s’ha pogut dur a terme gràcies a l’impuls i la col·laboració entre l’EMD de Valldoreix, l’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, cal destacar que la Generalitat ja ha començat a retornar el deute que havia generat quan l’EMD i l’Ajuntament de Sant Cugat van avançar a compte del govern per finançar el soterrament. En aquesta nota de premsa podeu consultar quines són les quantitats compromeses i els terminis de pagament que es van pactar.

Una de les principals conseqüències del soterrament de les torres és que el sòl ocupat quedarà alliberat i es podrà donar continuïtat a l’avinguda del Baixador. En relació amb això, hi ha hagut veus que han apuntat que el projecte d’urbanització consistirà en una via ràpida d’accés a la B-30. Aquesta informació no és certa. Lluny del que s’ha dit, la proposta de l’EMD consisteix en un vial amb dos carrils integrats amb la zona de vianants i aparcament. Així ho explicaré en les reunions que es duran a terme amb la cinquantena de famílies de l’avinguda Baixador.

Crec honestament que la culminació del soterrament de les torres és un èxit col·lectiu. Més que alimentar polèmiques inexistents, crec que ens hem de felicitar tots plegats i treballar junts en el Valldoreix que volem seguir construint.

Actualment ja podem gualdir d’aquenta nova imatge de Valldoreix:

Valldoreix sense Torres