Com potser ja sabreu aquest diumenge celebrarem la Festa de la Llum a Valldoreix i Sant Cugat. La festa començarà al barri de Mas Gener a Mira-sol al matí i després es traslladarà a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix on hi haurà el gruix dels actes al llarg de tot el dia.

Les diferents activitats, que estan relacionades amb la llum i l’electricitat, estan pensades per a petits i grans. Des de tallers infantils de la llum, una xocolatada popular, el Ball del fanalet a càrrec de Complex Danza i una coreografia ‘Flash Mob’ amb elements fluorescents.

També tindrem temps per un acte més solemne amb la presentació de l’escultura commemorativa del soterrament, els diferents parlaments institucionals i una visita a l’Exposició ‘101 anys d’alta tensió’.

Com a cloenda podrem gaudir de l’espectacle interactiu de música, dansa, llum, ombres i videoprojeccions, ‘Insectum’. En aquest cas es tracta d’un espectacle amb aforament limitat així que si voleu veure l’espectacle heu de passar a recollir les entrades per l’EMD.

Crec que hem de celebrar com cal un fet d’una importància tan cabdal com el soterrament de l’alta tensió i la desaparició de les torres elèctriques que travessen Valldoreix. Com a president de l’EMD de Valldoreix sento una immensa alegria d’haver pogut estar al capdavant del meu poble en un moment com aquest, encara que com ja he dit en repetides ocasions penso que no és un èxit d’una sola persona. Sense la tenacitat i la lluita de molts valldoreixencs i valldoreixenques al llarg dels anys ara no estaríem gaudint d’aquest moment.

Amb el soterrament s’obre un nou horitzó de possibilitats d’assoliment d’uns serveis i unes necessitats que fins ara no estaven al nostre abast, i que podrem obtenir amb la nova Plaça de la Centralitat. L’altre gran repte serà la urbanització de l’avinguda Baixador. Com ja hem anunciat, la nostra voluntat és que sigui una via de trànsit controlat i amb vocació de ser un carrer que faci compatible el gaudi dels veïns i el pas dels vehicles. En tot cas, és un projecte que construirem conjuntament amb els veïns a partir de la constitució d’una comissió de seguiment.

Però ja hi haurà temps de parlar i treballar en tots aquests projectes. Ara celebrem aquest fet històric com es mereix.

El diumenge us espero a tots per gaudir plegats de la desaparició de l’alta tensió.